Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/eatm.com/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Si bé va conquistar als reticents crítics des de la primera col·lecció, Beckham va trigar més a arribar als cors i les siluetes del públic, que encara la relacionava amb la Posh Spice.  

Quan el príncep Guillem d’Anglaterra va col·locar una condecoració en el vestit de Victoria Beckham, molts van emetre el mateix tipus de retret que ha perseguit a la dissenyadora des que va començar la seva carrera en el món de la moda. Premiada amb l’Ordre de l’Imperi Britànic (OBE, per les seves sigles en anglès) gràcies a la seva contribució a l’indústria anglesa de la moda, Beckham va enfrontar burles sobre el seu passat com estrella pop i nous qüestionaments sobre el seu talent.

 

Durant la segona meitat dels 90 i abans de portar el cognom Beckham, la llavors Victoria Adams era una de les veus del grup femení Spice Girls, en el qual era destacada com a “Posh” Spice, l’integrant més elegant de l’extravertit grup, si bé els seus escandalosos vestits eren contínuament criticats pels tabloides britànics.

 

La seva incursió com icona de la moda va començar amb la seva relació amb el futbolista David Beckham, amb qui va començar a desfilar sobre la catifa vermella en diversos esdeveniments i a ser fotografiada en el seu dia a dia pels paparazzis. No obstant això, molts dissenyadors demanaven que la excantant, ara esposa d’un dels majors futbolistes del món, no vestís els seus dissenys, el que va fer necessària una nova transformació.

“Vaig ser la riota de la gent per molt temps. I mentre tots reien, jo què vaig fer? Vaig posar els fonaments del que he aconseguit construir ara” – Victoria Beckham

Uns quants anys després de la dissolució de les Spice Girls, la verdadera introducció al món de la moda va arribar de la mà d’una sèrie de col·laboracions amb marques consolidades, que després resultaven ser mers patrocinis de celebritat. La formació que va adquirir durant aquells anys, no obstant això, va permetre a Beckham adquirir el coneixement necessari per a crear la seva pròpia línia de roba, que va debutar el 2008, i finalment explorar una imatge d’emprenedora.

 

 

Tothom deia: “Això no funcionarà perquè una celebritat no pot fer una línia de roba’. No hi havia pressió perquè no hi havia expectatives”, va comentar Beckham a Business of Fashion. Però, la col·lecció va ser rebuda amb afalacs per part de la premsa, per a sorpresa dels mateixos crítics, que van elogiar a Beckham per un debut polit i centrat. El públic, no obstant això, va trigar més a ser conquistat, amb personal shoppers que fins i tot arrancaven les etiquetes de les peces perquè els seus clients acceptéssin la roba sense prejudicis. “Vaig ser la riota de la gent per molt temps. I mentre tots reien, jo què vaig fer? Vaig posar els fonaments del que he aconseguit construir ara”

 

L’evolució, des de llavors, va ser gradual però sòlida, amb la inauguració de la seva pròpia web de e-commerce l’any 2013 i l’apertura d’una botiga flagship en Dover Street, Londres, l’epicentre de les botigues de luxe d’Anglaterra. Beckham va aconseguir renom explotant la sofisticació i simplicitat que defineixen el seu estil, amb línies clares, domini dels colors neutrals i del negre, i preferència pel casimir i la seda setinada.  

 

#VBxTarget x VB victoriabeckham.com/target

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

 

Amb una marca que va des del Prêt-à-porter, els accessoris, l’eyewear, el denim i una línia més juvenil, Beckham va aconseguir aquest any una exitosa immersió en el món del retail, en realitzar una col·lecció amb Target, la segona botiga de retail més gran dels Estats Units. Peces de totes les talles (incloent-hi XXXL) i roba per a nenes van ser la base d’aquesta col·lecció, dominada per colors forts però càlids (el groc i fúcsia de la temporada), patrons florals i talls delicats, tot sense superar els 60 dòlars.

 

“Vull donar poder a les dones i a les nenes, i fer-les sentir com la millor versió de si mateixes. Poder oferir plus size és molt emocionant, és la meva primera vegada i és una cosa que em fa sentir molt orgullosa”. Amb una col·lecció que es va esgotar pocs dies després del seu llançament, Beckham sembla finalment haver guanyat el cor del públic.

 

 

Crédito de foto izquierda: Movie Stars and Rockets via Foter.com / CC BY /// Crédito de foto derecha: MyWallArt – 3d Wallpanel via Foter.com / CC BY