Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/eatm.com/web/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5763

Els colors, les formes i les peces claus de aquesta temporada primavera-estiu mostren una fort inspiració estrangera, retro i amb accents d’activewear.

 

La temporada primavera-estiu sol ser enyorada no solament per estilistes i editors, sinó per aficionats de la moda que esperen el moment perfecte per a donar-li un toc de frescor als seus guarda-robes. Amb el record dels dissenys que van desfilar per les grans passarel·les i els elements que van destacar dins de les col·leccions de les grans marques low-cost, la primavera-estiu es perfila com una temporada per a la inspiració estrangera, les asimetries i els colors impactants.

 

 

En pocs mesos, els kimonos han aconseguit trobar un espai en qualsevol botiga de fast fashion, assolint, a la mateixa vegada, dominar els looks de street style de múltiples bloggeres. Amb els seus clàssic estampats florals, aquesta peça d’inspiració japonesa pot fàcilment descontracturar diferents tipus d’abillament, sigui de peces bàsiques o formals.

 

No obstant això, Japó no es l’únic país que domina la temporada: els quadres vichy, o gingham, tradicionals del look provençal francès, també són definits per la seva versatilitat, permitent una aparença fresca i primaveral per a elements casuals, i un toc de personalitat per a peces de major sofisticació. Les bosses-cistelles, tan enyorats per l’actriu i modelo Jane Birkin, també es destaquen com uns dels accessoris de major pes.

 

L’importància de la llenceria i l’activewear en la industria ha permès la consolidació del bralette com peça tant per al dia com per a la nit, ja no relegada a les anades al gimnàs o al calaix de la roba interior.

 

Amb els seus clàssic estampats florals, el kimono pot fàcilment descontracturar diferents tipus d’abillament, sigui de peces bàsiques o formals.

 

De la mà del kimono, la seda es destaca com un dels materials claus de la temporada, però no solament en aquest tipus de vestit nipó, sinó també amb els slips o camisoles, tan recurrents en la dècada de 1990, endemés filtrant-se en peces com casadores i shorts.

 

Si bé fa alguns mesos l’empresa d’arts gràfiques Pantone va anunciar el verd Greenery com el color d’aquesta primavera, la tonalitat s’enfronta amb el rosat i el groc com favorit de la temporada. Entre aquests, no obstant, tanmateix sigui el rosat el que ha rendit el major combat: generalment associat a una feminitat excessiva o infantilitzada, el color ha estat redimit per dissenyadors i públic, tant en les seves tonalitats més suaus com en l’estrident fúcsia dels anys 80, que es va fer notar en les passarel·les de Louis Vuitton al ser combinat amb un impactant vermell.

 

 

Després de la popularitat de l’estil off the shoulder, que consisteix en deixar una espatlla a l’aire, l’asimetria es va incorporar en la mateixa estructura de les peces, manifestant-se tant en llargs dissímils com en detalls de cut out, segments sense tela que deixin la pell al descobert, preferentment part de les espatlles o de la cintura.

 

En contrast, les mànigues amb excessos també s’han imposat, preferint els detalls, els grans volants, amb inspiració floral, o les mides exagerades, que donen tant moviment com volum. Les col·leccions de Kenzo o Stella McCartney, per exemple, van utilitzar-les per marcar una silueta original.

 

Cap abillament està complet sense els accessoris correctes, i els que es destaquen en aquesta temporada són els pendents XXL, també populars en els 80, tant cridaners com minimalistes, que serveixen per a contrastar amb els abillaments asimètrics que deixen espatlles al descobert. Els kitten heels, en tant, en el departament del calçat, dominen especialment en abillaments amb tocs andrògins o més inclinats cap al activewear, per a trencar, amb delicadesa, estils més urbans.

 

https://www.instagram.com/p/BQ6EItUFv2Z/?taken-by=alyssainthecity

 

Photo credit: iria_lata60 via Foter.com / CC BY-NC-SA